titkosítás, kódolás
rejtjelező / Dénes Tamás: Kódtörő ABC

Dénes Tamás: Kódtörő ABC

 • T. Dénes Tamás: Kódtörő ABC
  T. Dénes Tamás:
  Kódtörő ABC
  2002, Budapest, Bagolyvár Könyvkiadó
  208 oldal, ISBN 963-9447-04-8


  A titok ajtaját nem olyan nehéz kinyitni, mint ahogy azt a tudatlan emberek gondolják. Ellenkezőleg, az a szörnyű, milyen nehéz bezárni." (Akatugava Rjunoszuke, japán író)
  Nos, pontosan erről szól a könyv. A titkok elrejtésének, "bezárásának", vagy éppen a képzeletbeli "ajtókra" szerelt zárak kinyitásának izgalmas módozatairól, amely az emberrel egyidős vágy és lassan az információs társadalom hétköznapi gyakorlatává válik. A TitokTan trilógia kötetei a titkok elrejtésének és megfejtésének kisenciklopédiáját alkotják. A szerző célja, hogy az olvasót játékos formában, mégis együttgondolkodással vezesse be abba a világba, amelyről ma még azt gondolja, hogy az csupán a James Bondok, illetve a matematikusok, informatikusok, kriptográfusok kiváltsága.Több, mint 200 kép, ábra, történelmi példa, több, mint 200 lábjegyzet és kiterjedt irodalomjegyzék segíti a tökéletes eligazodást a titok birodalmában. Mindehhez, a témához illetően titokzatos kísérőt biztosítok a kedves Olvasó mellé, aki gondolatban végigkíséri Önt eme a kalandos labirintuson. E kísérő neve Kódtörő,
  aki mint látni fogja "mindannyiunkból egy kicsi". Hogy pontosan ki Ő, az titok, de reményeim szerint e könyv olvasói számára, a végén mindennképpen kiderül, vagyis a TitokTan nem marad titokban.

  Könyv megvásárlása

Speciális
ajánlataink

Ha szeretnéd internet kap- csolat nélkül is rejtjelezni szöveget, akkor letöltheted
a számítógépedre:

Rejtjelező v2.2 letöltése

A fájl mérete 13,7 MB és
csak Windows operácios rendszeren futtatható.

Az évek alatt több mint
51 000 (!) alkalommal
töltötték le a szoftvert.

Olvasd el a Chip maga-
zin "Személyes adataink biztonsága" című írását.

Cikk letöltése

A fájl mérete 8,1 MB és
pdf olvasó szükséges a megtekintéséhez.

Szabó Gergő webfejlesztő
Szabó Gergő fotóoldala